foto campagne

Een duidelijke boodschap overbrengen aan je medewerkers? Dat komt het best over met straf beeldmateriaal. Net als deze foto campagne voor chemisch bedrijf Borealis. Lees er snel meer over!

6 beelden, 3 thema’s

Bij Borealis Kallo in Beveren wilden ze in het kader van hun HSE-campagne (Health, safety & Environment) 6 affiches laten maken voor intern gebruik in verband met veiligheid on site. Deze 6 beelden verdeelden we over 3 thema’s: ‘Zien en gezien worden’, ‘Wandelen is ook werken’ en ‘Stop the drop’. Het doel van deze foto campagne? Awareness creëren en zo werknemers en bezoekers duidelijk maken dat het belangrijk is om je aan de regels te houden.

Zo maakten we onder andere een beeld van een werkneemster die aangereden werd. Ze ligt op de voorruit van de wagen met haar gsm in de hand. Dit toont aan dat de werkneemster niet aan het opletten was terwijl ze zich verplaatste én dat de chauffeur niet op tijd kon stoppen. Ze zijn dus allebei in fout. Een ander beeld is een werknemer die op de grond ligt met z’n fiets. Dit zie je in de zijspiegel van de wagen, wat erop wijst dat de chauffeur de fietser heeft aangereden.

Het belang van een locatiebezoek

Onze fotografe ging op voorhand op locatiebezoek bij Borealis om te kijken op welke locaties we welke thema’s konden fotograferen. Zo’n bezoek is enorm belangrijk, want lang niet elke locatie kon zomaar gebruikt worden als fotolocatie. Zo zijn er bijvoorbeeld plaatsen in het bedrijf waar geen elektronische toestellen of batterijen mogen binnenkomen omdat dit te gevaarlijk is. Daarom was het noodzakelijk om op voorhand af te stemmen wat mogelijk was.

Intense shootdag

De shootdag zelf was een intense, lange dag. We moesten op 3 verschillende locaties 6 verschillende beelden shooten. Tijdens de opnamedag waren we met 4 aanwezig waaronder onze fotografe, assistent-lichtman en 2 professionele modellen die elkaar afwisselden. Maar zoals je ziet, leverde deze intense dag sterke beelden op.

Ook een foto campagne voor intern of extern gebruik?

Een boodschap overbrengen aan je medewerkers of aan een breed publiek van klanten? Dat doe je het best met beelden. Bij Limelight kan je sowieso terecht voor een doordachte foto campagne met straf beeldmateriaal. Contacteer ons gerust voor meer info of vraag meteen een offerte.