video format

Video is het best geconsumeerde medium dat er bestaat. Je bereikt er een gigantisch publiek mee, dus het is enorm handig als je meerdere video’s hebt die je over lange tijd kan verspreiden. Wij vertellen je graag de grootste voordelen van een terugkerend video format én tonen 5 voorbeelden waarbij het werkt.

Voordelen van een terugkerend video format

Er zijn heel wat voordelen aan een vast video format hebben:

  • Herkenbaarheid: als je verschillende video’s in dezelfde stijl hebt, herkent iedereen je bedrijf meteen.
  • Goedkoop: er is sowieso een concept nodig. Ofwel pas je dat toe op 1 video ofwel op meerdere. Dan is het goedkoper om voor meerdere te gaan, want dan kost elke video afzonderlijk minder.
  • Kwaliteit en eenduidigheid: dezelfde cameraman en producer werken aan alle video’s, zo ben je er zeker van dat alles dezelfde stijl heeft.
  • Kwantiteit: je hebt veel content die je lang kan delen op je website en social mediakanalen.
  • Efficiënt: bij Limelight werken we snel en draaien we vaak op 1 of 2 dagen alle video’s.

Een aantal voorbeelden die Limelight alvast creëerde:

1. Employer branding voor Wijckmans

Deze leverancier voor bouwmaterialen wilde graag een employer branding campagne waarmee ze nieuwe werknemers konden aanwerven. Agency nmg bedacht een concept en wij namen het productionele voor onze rekening: intakegesprek, locatiebezoek, opname, planning … We filmden maar liefst 13 video’s op 2 dagen tijd. Allemaal in 1:1 formaat voor het Wijckmans-Instagramkanaal. Dit terugkerende video format kreeg een vaste plek in hun content marketing. Hiermee zat hun content funnel voor het komende jaar al aardig gevuld op vlak van employer branding.

2. De waarden van AKKODIS

Voor dit engineersbureau maakten we op 1 dag tijd 6 video’s waarin we telkens een andere medewerker voorstellen. Deze video’s filmden we met een green screen en vulden we achteraf in volgens de branding van het bedrijf, waardoor het herkenbaar blijft. De uitdaging? Het grote bureau AKKODIS menselijk doen overkomen. En dat is grandioos gelukt!

3. Productvideo’s voor Fietsen Wildiers

We namen 6 productvideo’s op 1 dag tijd op. Daarin tonen we verschillende fietsen voor diverse types van fietsers. Een van de medewerkers doet de uitleg en maakt zelf een rondje met de fiets. Het doel? Potentiële klanten overtuigen om een testrit te boeken en zo de kans op aankoop vergroten. Door deze video’s in te zetten in online campagnes via hun social mediakanalen bereikt Wildiers hun doelgroep op een creatieve en effectieve manier.

4. Wervingscampagne voor Velda

“In bed bij Velda” was de insteek van onze wervingscampagne voor deze Limburgse producent van onder meer slaapmeubilair en matrassen. Het resultaat: 6 verschillende vacaturevideo’s, 1 collegavideo en 1 kennismakingsvideo met de werkgever. We monteerden ook extra versies die ze op hun social mediakanalen kunnen inzetten.

Het resultaat: een online marketing campagne die we starten met de social video’s. Deze leiden naar een landingspagina die we voor hen ontwikkelden specifiek gericht op talent. Hierop werden het bedrijf, de collega’s én de verschillende jobs voorgesteld. De inzendingen van potentiële medewerkers liepen rechtstreeks naar Veldeman. Closing the loop van content over distributie tot leadgeneratie. Waarbij we in onze rapportage naar de klant achteraf helder konden aangeven wat de ROI van de campagne was.

5. Efficiënte aanpak voor NEA International

NEA International stond dit jaar een week lang op de Medica-beurs in Düsseldorf. Het doel was om op één dag voldoende content te shooten zodat we vervolgens elke dag van de beurs consequent een video konden posten. Limelight ging mee op dag 1 en op dag 2 monteerden we meteen de 1ste video die dezelfde dag nog live ging op hun Instagram Stories. In totaal maakten we 4 video’s die NEA International achteraf op hun social kanalen zette.

Vast video format = herkenbaarheid op een budgetvriendelijke manier

Regelmatig video’s posten op social mediakanalen of op je website brengt op. Wil je zelf het effect hiervan ervaren? Contacteer ons en dan bekijken we samen welk concept het best bij je bedrijf past. Of vraag een offerte aan, we geven je graag een gericht budget.